FAQ

Vanliga frågor och svar

 

Hur ofta behöver man gå en HLR utbildning?
Enligt HLR rådets rekommendationer bör man repetera HLR utbildning en gång per år för att hela tiden se till att kunskaperna är uppdaterade. Man vet aldrig när en olycka inträffar och naturligtvis är det större chans att man vågar ingripa, och även att man gör det på rätt sätt, om man uppdaterar HLR regelbundet.

Vilken utbildning passar vår verksamhet?
Vi hjälper gärna till med en analys av er verksamhet. Därefter kan vi rekommendera vilken utbildning som vi anser passar er bäst. Men det är ni som i slutändan väljer.
Ring oss på 0141-101090 om ni önskar få hjälp med att välja utbildning.

Är det lag på att företag ska gå utbildningar inom HLR/Första hjälpen/Brand?
Enligt arbetsmiljölagen AFS 1999:7 så bör varje arbetsgivare ha god kunskap för att handskas med eventuella olycksfall som innefattar t.ex. hjärtstopp (HLR). I lagen står också att företag bör ha kunskap inom L-ABC (Första hjälpen) för att veta hur man smidigast hjälper till vid en större olycka.

I lagen kring brandskydd så är det fastighetsägaren och den som bedriver verksamhet i byggnaden som har ansvaret för förebyggande åtgärder för att förhindra brand. I det innebär att ha utrustning tillgänglig och även goda kunskaper kring brandsäkerhet via t.ex. utbildning.

 

Får man något certifikat efter genomförd utbildning?
Alla företag som går en HLR eller första hjälpen utbildning genom oss får ett certifikat efter genomförd kurs. Certifikatet kan man rama in och hänga upp på lämplig plats för att visa när och vilken utbildning som verksamheten genomfört. Man får också ett individuellt kunskapsbevis efter utförd kurs som signeras av instruktören.

Hur länge gäller ett certifikat i Heta Arbeten?
Ett certifikat för Heta Arbeten har en giltighetstid på 5 år. Certifikatet får man digitalt direkt vid kurstillfället. Man får även ett certifikat i plastkort hemskickat några dagar efter utbildningen.

 

Finns ni i hela Sverige?
Ja, vi utbildar företag i hela Sverige.

Kan ni utbilda oss på vår arbetsplats?
Ja, självklart kan vi det. Det är det vanligaste alternativet. Vi tar med allt utbildningsmaterial och kommer ut till er arbetsplats, eller annan önskad plats. Det enda vi behöver bestämma är vilken tid och plats som utbildningen ska genomföras på.

Erbjuder ni hjärtstartare till företag?
Ja, självklart. Vi rekommenderar alla våra kunder att hyra eller köpa hjärtstartare av oss. Vi har också produkter inom första hjälpen och brand.

Hur bokar vi en utbildning med er?
Enklast är om ni ringer till oss på 0141-101090. Vi pratar gärna med våra kunder innan vi bekräftar bokningen. Detta för att minska missförstånd.

Hur många deltagare kan man vara per utbildning?
HLR utbildning: 12st deltagare
Första hjälpen utbildning: 12st deltagare
Barn HLR: 12st deltagare
Brandutbildning: 15st deltagare
Heta Arbeten: 20st deltagare

Dessa riktlinjer är framtagna av HLR rådet och brandskyddsföreningen för att utbildningarna ska hålla så hög kvalitét som möjligt. Önskar man ett större antal deltagare så har vi naturligtvis lösningar för detta.

Kontakta oss om ni önskar utbildningar eller föreläsningar för större grupper.

E-post: info@hlrproffsen.se

Telefon: 0141-101090

Fler kontaktuppgifter >

HLR PROFFSEN I SVERIGE AB                0141-101090                INFO@HLRPROFFSEN.SE
  • Facebook HLR Proffsen
  • Instagram HLR proffsen
  • Twitter HLR Proffsen
  • Linkedin HLR Proffsen